Öne Çıkan Yayın

Başarı Psikolojisi - DTÖ Seminerler

Mesajınız Var

 

Kapıyı hızlıca kapatarak çıktı evden Emre. Asansörün gelmesini beklerken aklı akşamki tartışmadaydı. İşler nasıl bu noktaya geldi anlayamıyordu. Neredeyse her hafta tartışır hale gelmişlerdi Hülya’yla. Düğün tarihi yaklaştıkça iki taraf da geriliyordu. Tüm bu yaşadıklarına bir anlam veremiyordu.  Asansörün düğmesine basmadığını fark etti sonra. Dağınıktı kafası, yorgundu bedeni. Her tartışma sonrası uyumaya giderdi. Kaçış rampası gibiydi yatak onun için. Sanki uyuduğunda tüm sıkıntıları bitecekti.   

İnsan bir yerlere kaçarak problemlerinden kurtulabilir miydi? 

Asansörden inip otoparka doğru yürüdü, arabaya bindi. Yol uzundu, uzun uzun düşünürüm diye geçirdi içinden. Nişandan önce bu kadar tartışmazdık diye düşündü. O anda okul yılları geldi aklına. Hülya ile aynı üniversitede okumuşlardı. Hülyanın güler yüzlü, neşeli olması Emre’nin dikkatini çekmişti. Hülya’nın yanında rahat hissederdi kendini. Okul bitince nişan kararı almışlar, Emre askere gitmeden nişanlanmışlardı. O askerden dönünce de düğün için gün almaya karar vermişlerdi. Bu arada Emre işini kurup çalışmaya başlamıştı. Her şey yolundaymış gibi görünüyordu ancak ne zaman düğün için konuşmaya başlasalar mutlaka tartışıyorlardı.  Emre işinde yeni olsa da para biriktirmek, düğününü kendi yapmak istiyordu.  Bundan dolayı ekstra sipariş alıyor, gece gündüz iş yetiştirmeye çalışıyordu. Aslında bu durumdan şikayetçi değildi ancak Hülya’nın her gün değişen isteklerine nasıl yetişeceğini şaşırıyordu.

O sırada kırmızı ışıkta geçtiğini fark etti.  Işığı nasıl görmedim diye söylendi içinden. Daha dikkatli olmalıyım diye düşünürken telefonu çaldı. İş yerinde bir problem çıktığını öğrenince canı iyice sıkılmıştı. Bu iş onun için önemliydi çünkü oradan gelecek parayı düğün harcamalarında kullanacaktı. Hülya’nın düğün için olmazsa olmazları vardı. Mobilyalar şu marka olmalı, üç oda bir salon site içi bir daire, düğün ve dış mekân için özel fotoğrafçı, düğünde giyeceği 2 farklı gelinlik, balayı için de yurt dışı tatili… Emre’nin tüm bunları karşılayabilecek gücü olmadığını biliyordu Hülya. Yine de isteklerine her geçen gün bir yenisini ekliyordu. Daha nişan borçları yeni bitmişti. Düğün için tekrar borçlanmak istemiyordu Emre. Aslında onun için küçücük bir ev yeterliydi. Ancak Hülya’ya göre her şey dört dörtlük olmalıydı. 

Tüm bunları nasıl karşılayacağını düşünürken birden korna sesiyle irkildi.  Yeşil ışık yanmış, Emre bu sefer de “geç” işaretini görememişti. İkinci kez uyarılmıştı. Uygun bir yerde arabayı durdurdu. Camı açtı, temiz havayı içine çekti. Nasıl bu kadar dikkatsiz olabilirdi? Oysa kurallara uyan, bu zamana kadar trafikte hiç ceza almamış biriydi.  Sanki hayat ona bir şeyler anlatmaya çalışıyordu.

Neden durması gerektiği yerde geçip, geçmesi gereken yerde durmuştu? Trafik ışıklarını fark etmediysem kim bilir gün içinde neleri kaçırıyorum, diye düşündü. Birden geçen hafta arkadaşının paylaştığı makaledeki cümleyi anımsadı: 

Hayatta bize verilen her işaretin içinde bir mesaj saklıdır. Bu mesajlar uyarıcı ya da müjdeleyicidir.  İnsan istekleri aşırılaştığında mesajları doğru okuyamaz ve tedbir alması gereken yerleri kaçırır”.

“Dikkatimi dağıtacak kadar kafamı meşgul eden şey neydi? Hayatın bana verdiği bir mesaj var… Günlerdir uykusuzum, peki ama ne için?” diye sordu kendi kendine. Evlenip mutlu bir yuva kurmaktı isteği. Bunun için değerdi. İnsanın hayatını bir insanla birleştirmek istemesi güzel bir şey. Ancak evliliğin içeriğinden çok biçimi daha şimdiden yormuştu onu. Hem maddi hem de manevi olarak…

Konuşacaktı Hülya’yla. Bu kadar borcun altından kalkamayacağını söyleyecekti. Hayatta hiçbir şeyin birdenbire olmadığını… Gücünün üstünde borçlanmak yerine imkanları ölçüsünde bir düğün yapabileceğini…

Evlilik için iki insanın el ele verip aynı yola çıkması gerekirdi. Ancak o yolda karşılaşılan işaretlerden gerekli mesajları almak da çok önemliydi. Yola sağlam devam edebilmek için… 


 *****

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Kim Kimdir? Semineri, insan tanıma becerilerimizi geliştirmek ve buna göre iletişimimizi daha kaliteli bir seviyeye getirmek için tasarlanmış özel bir programdır. Bu programda, insanları ve kendimizi daha nitelikli ve detaylı tanıyabilmek için ihtiyacımız olan bilgiler sunulur. 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi İlişkide Ustalık Programı, kolayca anlaşılabilen, hemen hayatınıza alabileceğiniz, faydasını tüm ilişkilerinizde görebileceğiniz ve yine tüm ilişkilerinizde kullanabileceğiniz üst versiyon bir programdır. 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Başarı Psikolojisi Semineri, benzersiz içeriğiyle baştan sona bir strateji eğitimidir. Tüm hayatınızda ve süreçlerinizde kullanabileceğiniz, kolayca anlayıp hemen hayatınıza alabileceğiniz ve faydasını toplamda kat kat görebileceğiniz stratejiler sunar.

*****

Yorumlar

  1. Somut istekler arttıkça evlilikler de gerçek anlamını yitirmeye başladı ne yazık ki. Ortak amaç ortak hedeflerin yerini bitmek tükenmek bilmeyen istekler aldıkça aradaki bağ zayıflıyor. Oysa ki birbirinin ihtiyacını giderdikçe aile bağı kuvvetleniyor. Evliliklerinden o zaman keyif alır hale geliyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Hayat bize işaretlerle gelse de çoğu zaman onları görmek sonrasında ki sıkıntıları yaşamaktan daha zor geliyor.. Hayatına ön görü katabilenlerden olmak umuduyla...

    YanıtlaSil
  3. Durmam gereken yerde durmak gerekli tamam demem için de yeşil ışık artık yandığında hala geçmemek çok güzel kaleminize sağlık❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsteğimizin çok olduğu yerde işaretleri görmemiz zorlasiyor

      Sil
  4. "Hayatta tesadüf diye birsey yok"
    işaretleri okuyan problemini çözmede yol alabiliyor, kaleminize sağlık idrak edebilmek, bilinç verebilmek niyetiyle🍃

    YanıtlaSil
  5. İnsanın faydalı bir sürecinde keyifle ilerlemesi ne kadar güzel bir șey.. Ama ufak anlık zorluklar büyüdüyse, insan o genel neșesini kaybettiyse hemen bir oturup analiz yapmali. Hayatim icin kabul ettiğim ölçülerle uyumlu mu ilerliyorum diye sık sık sağlama yapmali. Bu yorar mi, hayır, en azindan tekrarlanan hatalarin pismanligi kadar degil..

    Elinize sağlık, çoğumuzun yasadigi bir problemi ("bu cok istedigim güzel iș ne ara buralara geldi" ) nișanlılık sahnesiyle cok guzel anlatmișsiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hayatın içinden bir yazı, kaleminize saglik

      Sil
  6. Allah basiretimizi açsın
    İz ve işaretleri okuyabilelim
    İman gücümüz artsın kalbimiz temiz olsun
    Çık fazla istek hayatı zorlaştırıyor
    İçinden çıkılmaz bir hale getiriyor

    YanıtlaSil
  7. İnsan istekleri aşırılaştığında mesajları doğru okuyamaz ve tedbir alması gereken yerleri kaçırır. Çok güzel bir yazı. Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Hiç anlamamışım ya da hiç beklemezdim dediğimiz durumlara dönüp bakınca aslında hepainin öncesinde işaretini verdiğini görüyoruz

    YanıtlaSil
  9. İnsan mutlu olmak için bir adım atıyor fakat o adım aynı zamanda hayatındaki en büyük mutsuzluğu oluyor. Adım atarken gerçeklere göre değil de isteklerimize göre yaparsak geri dönmesi daha da zorlaşıyor. Açık bir bilinçle yoldaki işaretleri okuyarak ilerlemek en güvenli olanı. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Günümüz çiftlerinde en sık görülen problemlerden birini çok güzel anlatmış. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık, güzel bir yazı olmuş.
    Makaleyi okuyunca gözümün önüne yıllar önce kendi evlilik öncesi ve sonrası yaşadıklarım geldi. O kadar mobilya ve düğün borcunu ödemek için bir birimizi nasıl yorduğumuz ve bir birimizi tanıyacağımız yere neden tartıştıklarımız gözümün önünden film şeridi gibi geçti :(

    YanıtlaSil
  12. Bu aralar her yaşadığımı bir işaret olarak düşünmeye çalışıyorum. Bu yönümü geliştirmeye çalışıyorum. Bu konuda bir yazı yazdığınız için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık😌

    YanıtlaSil
  13. İnsan istekleri asirilasinca oyle şeyler yapıyor ki aradan zaman geçtikten sonra kendini yaptiklarina inanamıyor kendini tanıyamıyor. Bilinç açıklığı çok kiymetli 🧡

    YanıtlaSil
  14. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Somutlastikca soyutluk azalır

    YanıtlaSil
  16. Şuan ki dönemi ne güzelde anlatmış elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Herkese hayatında gerçek başarı ve mutluluk için lazım olan gerçek bilgiler ve stratejiler Çok teşekkürler güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  18. İnsanın en çok gözünün kör olduğu dönemler... Hayatın işaret verdiği gerçeğini bile hiç tahmin edemezken şimdi o isaretleri okuyan biri olmamı sağladığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Rabbim gelen bütün işaretleri görmeyi nasip etsin inşallah 🙏

    YanıtlaSil
  20. Gerçekten özellikle düğün arifesi çok zor bir dönem. Her iki taraf içinde, yanlış anlaşılmalar, istekler bu durumda yapılabilecek en doğru şey her şeyi bir kenara bırakıp işaretleri takip edebilmektir.

    YanıtlaSil
  21. Ne kadar doğru, bu süreçleri yaşayan bilir. Tam ne yapacağını bilemediğin bir anda hayatın verdiği bu mesajları işaretleri hatırlamak insana çok iyi geliyor :)

    YanıtlaSil
  22. O kadar çok şahit oluyoruz ki bu duruma, Rabbim isteklerimizi azaltsın inşAllah. Yüreğinize sağlık çok aydınlatıcı olmuş.

    YanıtlaSil
  23. İşaretleri anlayabilmek insana hayatında konfor sağlıyor… Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  24. Hayatın bize verdiği işaretleri görebilmek büyük konfor yolumuz aydınlanıyor adeta emeği geçenlerin ellerine sağlık güzel bir yazı...

    YanıtlaSil
  25. Neyi ne için istediğini bilmek önemli olan, insanız isteyeceğiz ama isteklerimizin sınırı olmadığı zaman bu durum ancak insanı bir çıkmaza sokuyor.

    YanıtlaSil
  26. Etkileyici bir anlatım olmuş. Yolda karşımıza çıkan işaretleri geç kalmadan okumak gerek🍁

    YanıtlaSil
  27. Hayat yolunda sağlam adımlarla ilerleyebilmek için işaretlerle öngörü sahibi olmak ne büyük konfor☘️

    YanıtlaSil
  28. İşaret okumanın kıymeti o kadar büyük ki... Eğitim alınca anladım bana verilen işaretleri. Ama o zamanlar hiç anlamamışım. Bunu niye yaşadım demek yerine şikayet ediyor insan

    YanıtlaSil
  29. İnsan istekleri aşırılaştığında mesajları doğru okuyamaz.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  30. "İnsan istekleri aşırılaştığında mesajları doğru okuyamaz ve doğru karar veremez" ne kadar hayatımızın taa kendisi.

    YanıtlaSil
  31. Durup düşünebilmek; istek mi ihtiyaç mı istediğimi ne için istiyorum; istemediğimi ne için istemiyorum.. Zihnimize sorular sorarak düşünerek, verilen işaretleri es geçmeden öngörü sahibi olabilmek ne büyük konfor, kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  32. Borç ödemekten evlilikler gerçek anlamını yitirmeye başladı ne yazık ki. Aile yaşantısını tadanlar bilirler; evlilik iyi günde de kötü günde de birlikte olmak aynı yöne bakabilmektir. Zorlukları beraber aşmak, keyfini de birlikte sürmektir. Ama kavramların içi boşaldıkça ev sahibi olmak, içine son moda eşyalarla donatmak, onlarda var bizde niye yok gibi kıyaslar olmaya başladı.

    YanıtlaSil
  33. Beyazda cesaretli olabilmek ümidiyle...

    YanıtlaSil
  34. Sır şu: işareti aldın, tedbirini al ;) ALLAH algımızı açsın ki işaretleri görüp mesajı okuyabilelim. Kaleminize kuvvet

    YanıtlaSil
  35. Mesajlar çok ama okuyabilene. O mesajları fark edebilmek bir anlama mesele bir de onu anladıktan sonra ona göre karar vermek var. O da irade meselesi. bu güzel yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  36. bize gönderilen işaretleri fark edebiliyor muyuz acaba?

    YanıtlaSil
  37. Bir gün gerçekten yuva olmaya aile olmaya eş evlat vs olmaya odaklanabiliriz inşallah

    YanıtlaSil
  38. hayatın bize verdiği mesajları doğru okumak gerekir ki bir sonraki adımı doğru atabilelim

    YanıtlaSil
  39. İnsan algıladığını aktarır, kaliteli algı iletişim ve ilişki kalitesini belirliyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder