Öne Çıkan Yayın

Başarı Psikolojisi - DTÖ Seminerler

İnsan Bu Hayatta Ne İster?

 İnsan Bu Hayatta Ne İster?

Sahip olduklarımız bizi dünümüze göre daha iyi yapar mı?
Peki yeterli olur mu?!
Ya sahip olduklarımız elimizden alınırsa...
 Hayat mücadele etmeye değmez mi?

İnsan Bu Hayatta Ne İster?

Videoyu izlemek için aşağıda ki resme tıklayınız...

*****

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Kim Kimdir? Semineri, insan tanıma becerilerimizi geliştirmek ve buna göre iletişimimizi daha kaliteli bir seviyeye getirmek için tasarlanmış özel bir programdır. Bu programda, insanları ve kendimizi daha nitelikli ve detaylı tanıyabilmek için ihtiyacımız olan bilgiler sunulur. 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi İlişkide Ustalık Programı, kolayca anlaşılabilen, hemen hayatınıza alabileceğiniz, faydasını tüm ilişkilerinizde görebileceğiniz ve yine tüm ilişkilerinizde kullanabileceğiniz üst versiyon bir programdır. 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Başarı Psikolojisi Semineri, benzersiz içeriğiyle baştan sona bir strateji eğitimidir. Tüm hayatınızda ve süreçlerinizde kullanabileceğiniz, kolayca anlayıp hemen hayatınıza alabileceğiniz ve faydasını toplamda kat kat görebileceğiniz stratejiler sunar.

*****

Yorumlar

  1. Ahhhh ne isteriz acaba 🥹

    YanıtlaSil
  2. İnsan RAB bini kaybettiği bir öyküde neyi kazanabilir ki!.. RAB bimizin rızasını kazanacağımız her öykü, iyiye ve başarıya varır vesselam…

    YanıtlaSil
  3. Sahip olduklarının hakkını verebilen olmak.. 🕊️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne doğru bir cümle... Sahip olduklarımızın hakkını vermek.. Daha hakkını veremeden bir üstüne sahip olmak için çabalıyor insana.. böylece bomboş geçmiş bir ömür kalıyor geriye..

      Sil
  4. Düşünmeye teşvik eden güzel bir video... Bir de neye sahip olduğunuzun yanında o şeye nasıl sahip oldunduğu kısmı da var o da başka bir konu... Emeklerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KadimYolculuk3 Nisan 2024 14:36

      İnsan hep kendisi için yaratılmayani istedi. Çünkü direksiyonda nefsi vardı. Hiçbir kazanma becerisi doyum becerisini geçemeyecek olan nefsi... Açken yapamadığını tokken yapmayı, azla yapamadığını çokla yapmayı, tek başınayken yakalayamadığım mutluluğu iki kişiyle yakalamayı istedi.
      Ne acı ki buraya vardığında da hatta dahca varmadan bir üstünün açlığını hissetti. Şimdi durum bu iken isteği neydi ve nasıl varacaktı?

      Sil
  5. İnsan düşünmeden edemiyor, bu videoyu izlediğinde.. İnsanın her şeyi olabiliyor.. Ama yine mutsuz huzursuz agresif.. Demekki imkan gibi gördüklerimiz kişiyi mutlu etmeye yeter li değil.. İnsana amacı uğruna mücadele edeceği hedef lazım..
    Teşekkür ederim 🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan zaten hep ister. Mesele hedefini belirlemek yönünü belirlemek bunun içinde bir önceki yazıdaki gibi insanın gerçeğe ulaşması varması önemli. Yoksa o istekler arasında daha sahip olur olmaz başka şeyler istemeye devam edecek ve hayatta hep ona sahip olunca mutlu olduğunu zannedecek. İnsan sahip olunca mutlu olmadığını farkedecek ve tekrar tekrar hayatında yanlış yollarda vakit kaybedecek. Gerçek mutluluk ? Gerçek başarı ? Gerçek sevgi ? Cevaplarını bildiğimiz de Doğru yolda doğru hedefte olmakta beraberinde gelir.

      Sil
    2. Evet insanın hedefi varsa , niyeti netleşir ve istediğinin onun gerçeği olması için gayret edebilir ..

      Sil
  6. İnsanoğlunun hedefi olmazsa amacı olmazsa bu hayatta ne istediğini bilmez.Niyet amaç hedef insana yol aldirir o zaman insan ne istediğini bilir bu hayatta.

    YanıtlaSil
  7. Eline emeğine sağlık çok güzel bir yazı olmuş beğendim

    YanıtlaSil
  8. Bizim isteklerimiz değil de, hayatın bizden ne istediği ve bu istekleri ne kadar karşılayabildiğimiz mühim.

    YanıtlaSil
  9. İnsan hayal ettiğine ulaşınca mutlu olacağını zanneder. Oysa hep daha iyisi vardır. Şu anda sahip olamadığı için bir üstü insana çekici gelir. Ama sahip olduktan sonra normalleştirir. Sonra da onun bir üstünü ister ve bu böylece son nefese kadar devam eder. Hep daha iyisine ulaşmak için çabalamaktan dün sahip olmak için onca emek verip bugün sahip olduklarınında tadını çıkaramaz...keşke bilselerdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman sahip olduklarımız yada ne kadar sahip olduğumuz önemli değil, sahip olduklarımıza ne kadar sahip çıktığımız önemli. Ne kadar kıymet verdiğimiz aslında ne kadar sahip çıktığımızla da orantılı.. ve bu ufak ufak yaptıklarımız doğru yollara çıkmayı da sağlayacak..

      Sil
    2. Aslında insan gerçeğini ister. Ama insan bunu bilmeyince oyalanır da oyalanır

      Sil
  10. İsteyipte elde ettiğimiz hangi istekten sonra yeni şeyler istemedik ki😀😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski ve gerçekleşen isteklerimizin dili olsaydı da yeni istediklerimize anlatabilseydi keşke😀

      Sil
  11. İnsan bu hayatta gerçek bir hedef ister gerçek bir amaç ister. Bunların dışındakileri ise öyle zanneder. Oysa onlar mutluluk ve başarı getirmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın su:) bu hayatta gerçek hedefimiz olmayınca isteklerimiz hep sarmal olup ayağımıza dolanıyor

      Sil
    2. Tam da dediğin gibi beyazca, sarmal oluyor. Mutlu olmak için istediğin isteklerin, ulaştığında da seni mutlu etmiyor. Ki öyle olsa tekrar o süreçle ilgili yeni bir şey istemiyor olman gerekir. Buda olmadı bu da olmadı Buda değil. Ne kadar sahip olursan o kadar mutsuz olmaya başlıyorsun. Gerçek mutluluktan da bir o kadar uzaklaşmaya başlıyorsun..

      Sil
  12. Senin isteğin ne diye sormak, gerçekçi bir alışveriş olur...Hayat bizden ne istiyor? Bu soruyu hatırlamak lazim

    YanıtlaSil
  13. Hayatın bize verdiği mesajlar da, ne algıladık ,ne öğrendik ve ne kadarını uyguluyoruz ?...

    YanıtlaSil
  14. İnsan bu hayatta sürekli birşeyler ister ama nereye kadar isteklerimizin peşinde gideceğiz? Peki ya hangi istekler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsteklerimiz neye hizmet ediyor ölçüde olmak önemli

      Sil
  15. Evet gerçekten... Hayat bizden ne istiyor acaba... Bugün de düşünmüştüm bunu.. Bu hayata sadece yemek ev ve araba sahibi olmak için gelmiş olamayız.. Bu kadar donanımlı olan insan..

    YanıtlaSil
  16. Kendi isteklerimize bu kadar konsantrayken hayatın sorularını görüp, işitip, hissedebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygularımız bu kadar aktifken nasıl kaliteli görüp , işitip, hissedebilirizki. Konsantrasyonumuzu doğru yere verebilmek için yine problemin yanı başında olan cevabı bulabilmeliyiz. İsteklerimizi azaltmaya çalışmak ☺️

      Sil
  17. HAYAT bizden DAVRANIŞ bekliyor,.
    Neye RAĞMEN , nerede , nasıl DURUŞUMUZ var ,sorusuna verdiğimiz tepkilerle şekil alıyor, belki de HAYATIMIZ...

    YanıtlaSil
  18. Büşranur G2 Nisan 2024 23:14

    Ah bilse insan neyi ister.. istediklerine kavuşunca da mutlu olamıyor. Ama mutlu olamayacağı şeylerin peşinde yuvarlanıyor.. yuvarlanacağa yere çıkmak için çaba sarf ediyor.. İnsan gerçekten nasıl mutlu olur.

    YanıtlaSil
  19. İmkanlarımızla sahip olduğumuz bizi anlık olarak mutlu eder, kalıcı mutluluk için asıl sahip olmamız gereken nedir hiç düşündük mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unuttuklarımızı hatırlamak olabilir mi?

      Sil
  20. Hayatın ne istediğini çözmek kilitleri açıyor, ne doğru bir soru... benden istenen ne?

    YanıtlaSil
  21. İnsan hep ister. Sürekli ister son nefese kadar ister. Dışarıda görüp de sahip olmadığı her şeyi ister. İnsan eğer doğru bir şey istemiyor ise mutlaka yanlış bir şey istiyordur. İnsan isteklerini de doğru yere yerleştirmeli. Yanlış bir istek varsa o yanlış büyüyecek doğru bir istek varsa o doğru büyüyecek. İnsanlar genelde isteklerini karşılayarak gidererek değil de isteklerini sınırlandırarak mutlu olurlar.

    YanıtlaSil
  22. Hatırlamamızı...

    YanıtlaSil
  23. Elinize sağlık, yine bizlere neyin ne olduğu ve ne yapılması gerektiğini hatırlattınız….

    YanıtlaSil
  24. İnsan hep daha fazlasını ister ve insanı ancak bir avuç toprak doyurur.

    YanıtlaSil
  25. Ah keşke bilse:)
    Ne güzel bı video olmuş,elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  26. "Azla yetinmeyen,çokla yönünü kaybeder"
    Hayat bizden ne ister?
    Kaybolmamak için RAB bini hatırlamasını...

    YanıtlaSil
  27. Azla yetinmeten çokla yönünü kaybeder 😍😍😍
    Kelimelerim yetersiz kalıyor hislerimi anlatmaya…

    YanıtlaSil
  28. İnsan bu hayatta bir takım şeyler ister. Hayatta bizden bir takım şeyler ister. Bizim isteklerimizle hayatın istekleri birbiriyle uyumlu mu acaba?

    YanıtlaSil
  29. Hayat bizim özgür olmamızı ister. Somut yüklerden arınıp gerçeğe tutunmamızı ister..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buda soyuttaki gerçeğe tutunmamızla mümkün değil mi?

      Sil
  30. kafana göre takıl der hayat bize diye düşünmek ne kadar da abes geliyor, gerçeği bilince ....

    YanıtlaSil
  31. Bu hayatta mücadele etmeyi çok sevdim.. Küçükken kendimi savunmayı, büyüyünce hedeflerim peşinde koşmayı.. koşarken acı çekerken Sana sığınmayı sevdim. Bana verdiklerinle beni sevdiğini fark etmeyi sevdim ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadele edip ulaşamadığim şeyde boynumun bükük olmasını sevdim.

      Sil
  32. Hayat bizden ne ister? Yasayı bilince soru anlaşılır cevap ise çok basit oluyor... ama yasayı bilmeyince soru anlaşılmaz cevaplar ise çok karmaşık.. soru da tek cevapta tek aslında anlayabilene:)

    YanıtlaSil
  33. Hayat... doğumumuzla başlayan hayat...her gecenin sabahında bize yeniden bahşedilen hayat...ona yüklediğimiz anlamlarla, yaptığımız seçimlerle şekil alan hayat... Ne ister ki bu hayat bizden.. . Hakkını vererek yaşamamızı... yani... bir amaç uğruna yaşayabilmemizi...

    Bize bahşedilen bu hayatın hakkını verebilenlerden olabilelim inşALLAH🤲🏻

    YanıtlaSil
  34. İnsan hayattan ne ister? Peki insan hayattan ne istemeli? Hayat benden ne istiyorsa onu istemeyi istemem doğru olan değil mi? O zaman ilk iş isteğimi doğru yere yerleştirmek olmalı.

    YanıtlaSil
  35. Azla yetinmeyen insan çokla yönünü kaybediyorsa, azla yetinmeyi neden denemiyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da elimizde olanlara teşekkür etmeyi memnun olabilmeyi denesek....

      Sil

Yorum Gönder