Öne Çıkan Yayın

Başarı Psikolojisi - DTÖ Seminerler

Kudüs Yazı Dizisi: 10. Bölüm Hz. Süleyman ve Kudüs

 KUDÜS YAZI DİZİSİ

Kudüs Yazı Dizisi: 10. Bölüm Hz. Süleyman ve Kudüs 

10. Bölüm Hz. Süleyman ve Kudüs        

Hz. Süleyman

Hz. Süleyman milattan önce onuncu yüzyılın başlarında Gazze’de doğmuştur. Hz. Davud’un oğludur. Kuş dili, karıncalarla anlaşma yeteneği, rüzgara hükmetme ve cinlere hükmetme Hz. Süleyman’a verilen bazı nimetlerdendir. Yüksek ilim sahibi, kulluğu ALLAH tarafından övülmüş olan bir insandır Hz. Süleyman.

Henüz 12-13 yaşlarındayken, babası Hz. Davud’un vefatı üzerine tahta geçmiş ve yaklaşık 40 yıl boyunca İsrailoğullarına hükmetmişti. Önce hükümdar sonra da peygamber oldu. Hz. Davud’un vasiyeti üzerine tahta çıktıktan sonraki yedi yıl içinde, Mescid-i Aksa’nın inşaatını tamamladı. Ardından muhteşem bir saray inşa etti ve kısa sürede Kudüs’ü gösterişli bir şehir haline getirdi.

Hükümranlığı boyunca Hz. Süleyman, Kudüs’ün çevresinde pek çok yere gidip bölge halklarını bir olan Allah’a iman etmeye çağırdı ve ülkesinin sınırlarını Mısır’ın bir kısmı, Irak’ın yarısı ve Anadolu topraklarındaki Güneydoğu Anadolu Bölgesini içine alacak şekilde genişletti.

Nihayet ALLAH, Hz. Süleyman’ın ölümüne hükmettiğinde ise henüz 52-53 yaşlarındaydı ve ayakta, asasına dayanmış halde ruhunu teslim etti.

Daha sonraları ise Hz. Süleyman’ın mâmur ettiği bu kutlu şehir, Bâbil kralı Nabukadnezar tarafından yakılıp yıkılacak, yıllarca süren kanlı savaşlara maruz bırakılacaktı. Hz. Zekeriya ve Hz. Yahya bu şehirde katledilecek, son olarak da çarmıha gerilmeye çalışılan Hz. İsa, ALLAH tarafından korunarak yine bu şehirden göğe yükseltilecekti.

Peki, İki Kadın ve İki Kıble'nin, Kudüs ile ilişkisi nedir?
11.Bölüm'de...


DİĞER KUDÜS YAZILARIMIZ İÇİN LİNKLERE TIKLAYABİLİRSİNİZ;

YAZI DİZİMİZİN TAMAMI

1. BÖLÜM KUDÜS NEDİR?

2. BÖLÜM KUDÜS'ÜN COĞRAFİ KONUMU

3. BÖLÜM KUDÜS'ÜN GÖRÜNÜMÜ VE ÖZELLİKLERİ

4. BÖLÜM İSLAMİYET ÖNCESİ KUDÜS

5. BÖLÜM KUDÜS'ÜN İLAHİ DİNLERDEKİ YERİ


*****

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Kim Kimdir? Semineri, insan tanıma becerilerimizi geliştirmek ve buna göre iletişimimizi daha kaliteli bir seviyeye getirmek için tasarlanmış özel bir programdır. Bu programda, insanları ve kendimizi daha nitelikli ve detaylı tanıyabilmek için ihtiyacımız olan bilgiler sunulur. 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi İlişkide Ustalık Programı, kolayca anlaşılabilen, hemen hayatınıza alabileceğiniz, faydasını tüm ilişkilerinizde görebileceğiniz ve yine tüm ilişkilerinizde kullanabileceğiniz üst versiyon bir programdır. 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Başarı Psikolojisi Semineri, benzersiz içeriğiyle baştan sona bir strateji eğitimidir. Tüm hayatınızda ve süreçlerinizde kullanabileceğiniz, kolayca anlayıp hemen hayatınıza alabileceğiniz ve faydasını toplamda kat kat görebileceğiniz stratejiler sunar.

*****


Yorumlar

  1. Seçtiğiniz resmi çok sevdim, o coğrafyalarda özledik böyle resimleri...unuttuklarimizi hatırlattılar, öğrettiler.. onlar güneş oldu biz ay olduk, biz de güneş oluruz insallah

    YanıtlaSil
  2. Keyifle ve merakla takip ettiğim yazı dizisi👏🏻👏🏻👏🏻Güzel bilgiler ışığında güzel şehri daha yakından tanıyoruz. Emeğinize sağlık💐

    YanıtlaSil
  3. Selam olsun Hz. Süleyman’a 💫 emeğinize sağlık 🌹

    YanıtlaSil
  4. Bütün peygamberlere iman ettik..işittik ve itaat ettik...Rabbim sen bize kafirlere karşıyardım et

    YanıtlaSil
  5. 11. bölümü keyifle beklemeteyiz ..

    YanıtlaSil
  6. Hz. Süleyman ve kimseye verilmeyen ilmi keşke şimdi Gazzeye gelse ve bu seferde oradaki enkaz yığınından mağmur olmuş bir şehir inşa etse😞

    YanıtlaSil
  7. Kudüs'ü Peygamberler eşliğinde okumak daha bir keyifli...merakla bir sonraki bölümü bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  8. Süleyman peygamberin gazze de doğduğunu bilmiyordum:( ne kadar önemli tarihe sahip bu topraklar... İnşaALLAH yeniden güneş doğacak o topraklarda...

    YanıtlaSil
  9. Her bölümde ayrı bir detay, teşekkür ederiz.. Devamını merakla bekliyoruz.
    (°-^„)

    YanıtlaSil
  10. Emeğinize sağlık hocam çok guzel bir yazı ve ilim olmuş

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel seçici ve anlaşılır bir akışta olan bu yazı dizisi için çok teşekkür ederim...🥰💐

    YanıtlaSil
  12. Emeklerinize sağlık her yazı da yapbozun bir parçası daha tamamlanıyor zihnimizde..

    YanıtlaSil
  13. Neredeyse her peygamberin yolu Gazzeden geçmiş bir bağı oluşmuş. Yazılarınızı okudukça neden Gazze ve neden Kudüs bu kadar olayların içinde olduğunu daha iyi anlamaya başladık teşekkür ederiz emeklerinize sağlık🌿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahip olduğu gücü ve imkanı yine ona onu verenin yolunda harcayan bir peygamber Hz. Süleyman, Hiç bir zaman hikmeti kendinden bilmeyen ve her zaman Rabbine şükürlü. Bir sonraki bölümü heyecanla bekliyoruz.

      Sil
  14. Her bölümde Kuddüs ün değerini daha iyi anlıyoruz. 🤲🌸

    YanıtlaSil
  15. Gazze'nin bilmediğimiz öykülerini öğrenmemiz çok güzel.
    Ellerinize sağlık 💐

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel olmuş bilgilendiriyor ve merakta bırakıyor. Tahrik oluşturmuş çok iyi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder