Öne Çıkan Yayın

Başarı Psikolojisi - DTÖ Seminerler

Kudüs Yazı Dizisi: 12. Bölüm Kudüs'ün Önemi ve Ümit Kapısı

KUDÜS YAZI DİZİSİ

Kudüs Yazı Dizisi: 12. Bölüm Kudüs'ün Önemi ve Ümit Kapısı

12.Bölüm Kudüs'ün Önemi ve Ümit Kapısı

Meryem kucağındaki çocukla Mescid-i Aksa’ya girdiğinde ümitle ümitsizlik arasında gidip geliyordu. Kim böyle hissetmezdi ki? Yeryüzünde ilk ve yalnız bir defa olacak olan bu durum Meryem’e nasip olmuştu. 

Meryem Rabbi’ni tanıyordu. RAB binden yana ümitvardı. Ama İsrailoğullarını da tanıyordu. İşte bunu düşününce ümidi sönüp gidiyordu. 

Her insanın ümidini kaybettiği anlar olurdu elbet.  İnsanın yaşam ufkunda hayatını saran kara bulutlardan başka bir şeyin görünmediği zamanlar olurdu. 

İşte o karabulutlar gibi İsrailoğulları etrafını sarmaya başlıyordu Meryem’in. RAB bi ona susmasını söylemişti. Rabbini dinleyecek ve İsrailoğullarının acımasız sorularına cevap vermeyecekti.

Meryem Aksa’da büyümüştü. İmkansız gibi görünen pek çok şeyi yaşamıştı. Hatırladı; kimsenin giremediği hücresine cennetten meyveler gelirdi. Kalbindeki ümit tekrar parladı. Burası Kudüs’tü: Ümidin kapısı! 

İşte kucağındaki yenidoğan, ALLAH’ın Kelimesi konuşuyordu… Subhanallah! İmkansız gibi görünen bir şey daha oluyordu Kudüs’te. Bir bebek konuşuyor annesinin masumiyetini anlatmakla birlikte kendisinin peygamber olduğunu ifade ediyordu. Hz. Meryem rahatladı… Ertafındaki insan çemberi giderek genişliyordu ama bebeğin sözleri etkili olmuştu. İnsanlar mucizeyi farketmişti. Sadece içselleştirmeye çalıştıkları için oradaydılar. 

Yıllar geçti… ALLAH’ın Kelimesi artık otuz üç yaşındaydı. Tebliğ vazifesine üç yıl önce başlamıştı ve on iki yardımcıyla birlikte elinden geleni yapmaya çalışıyordu. İsrailoğullarının büyük çoğunluğu durumdan rahatsızdı. İsa’nın söyledikleri zar zor bir arada tuttukları topluluklarını parçalıyordu. Karar verildi, İsa yok edilmeliydi!

İsrailoğulları Kudüs’te yaşamalarına rağmen Kudüs’ün manasını idrak edemiyorlardı. Kudüs’te ümitleri yok edemeyeceklerini anlayamıyorlardı. 

Kudüs, göğe en yakın yer! Yeryüzünün cennete en yakın noktası! Ümidin kapısı yine aralandı ve ALLAH peygamberini İsrailoğullarının eline bırakmadan göğe yükseltti. 

Yüz yıllar sonra Kudüs’te yine bir göğe yükseliş mucizesi daha yaşanacak ve ALLAH Son Elçi’yi yine Aksa’dan Miraç’a çıkaracaktı. 

Kudüs… Ümidin kapısı! Göğe en yakın yer! Cennete en yakın nokta! 

Göğün, cennetin ve ümidin ortak kapısı…


Peki, Kölenin Devesini Çeken Kudüs Fatihi kimdir?

13.Bölüm’de…



DİĞER KUDÜS YAZILARIMIZ İÇİN LİNKLERE TIKLAYABİLİRSİNİZ;


YAZI DİZİMİZİN TAMAMI


1. BÖLÜM KUDÜS NEDİR?

2. BÖLÜM KUDÜS'ÜN COĞRAFİ KONUMU

3. BÖLÜM KUDÜS'ÜN GÖRÜNÜMÜ VE ÖZELLİKLERİ

4. BÖLÜM İSLAMİYET ÖNCESİ KUDÜS

5. BÖLÜM KUDÜS'ÜN İLAHİ DİNLERDEKİ YERİ



*****

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Kim Kimdir? Semineri, insan tanıma becerilerimizi geliştirmek ve buna göre iletişimimizi daha kaliteli bir seviyeye getirmek için tasarlanmış özel bir programdır. Bu programda, insanları ve kendimizi daha nitelikli ve detaylı tanıyabilmek için ihtiyacımız olan bilgiler sunulur. 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi İlişkide Ustalık Programı, kolayca anlaşılabilen, hemen hayatınıza alabileceğiniz, faydasını tüm ilişkilerinizde görebileceğiniz ve yine tüm ilişkilerinizde kullanabileceğiniz üst versiyon bir programdır. 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Başarı Psikolojisi Semineri, benzersiz içeriğiyle baştan sona bir strateji eğitimidir. Tüm hayatınızda ve süreçlerinizde kullanabileceğiniz, kolayca anlayıp hemen hayatınıza alabileceğiniz ve faydasını toplamda kat kat görebileceğiniz stratejiler sunar.

*****


Yorumlar

  1. Kudüs… Ümidin kapısı! Göğe en yakın yer! Cennete en yakın nokta! 

    Göğün, cennetin ve ümidin ortak kapısı…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOK DOĞRU, ÇOK ŞÜKÜR BÖYLE GÜZEL CÜMLE KURAN ELLER, YÜREKLER VAR HALA.... :)

      Sil
  2. Yaa, ne çok mucize olmuş Kudüs'te değil mi? Böyle bakınca ne kadar etkileyici bir yer aslında! Gidip görmek isteyen herkese nasip olsun 🥰

    YanıtlaSil
  3. İç geçire geçire okudum, muazzam bir öykü dizilimi… Yeniden hatırlattınız, umutlandırdınız… Teşekkür ederiz… Meryamvari bir duruş ve sessizlik…

    YanıtlaSil
  4. Ümit müslümanın kılıcı... batıla karşı duruşu, batılı yerle bir edişi... müslüman hiç ümidini kesmedi çünkü RAB bi ona emretti.. ümidini kesenler yalnız ve ancak kafirlerdir dedi... Ne Hz Adem 40 yıl kapıda beklerken bir an ümidini kaybetti, ne Hz. Hacer iki tepe arasında 7.kez koşuşunda... Biz Adem babamızdan, Hacer anamızdan öğrendik ümit etmeyi... çok şükür...

    YanıtlaSil
  5. Kudüs ümidin yeşerdiği yer. ALLAH sabredenlerle beraberdir. Sabredenler kimlerdir ümidini yitirmeyenlerdir...

    YanıtlaSil
  6. Ümit her dersin şifası, her hareketin başlangıcı, Rabbime sığınmanın bir yolu 🤲

    YanıtlaSil
  7. Ümitsiz yaşayamaz insan… Rabbimin bizi sınarken bile bize sundukları hep O’num merhametinden, sevgisinden, romantikliğinden… ❤️

    YanıtlaSil
  8. Al-i İmran 35: "İmrân'ın karısı şöyle demişti: «Rabbim! Karnımdakini azatlı bir kul olarak sırf sana adadım. Adağımı kabul buyur. Şüphesiz (niyazımı) hakkıyla işiten ve (niyetimi) bilen sensin.» " Meryem, annesinin RABBisine adadığı evladı❤️RABBisinin adını Kur'an'da ayet yaptığı kadın...

    YanıtlaSil
  9. Yüreğinize saglik

    YanıtlaSil
  10. Kudüs inşAllah Filistin için de umutların kapısı olur inşAllah... Rabbim onları Zaferle müjdelesin... Çok güzel bir yazı dizisi gerçekten... Emeğinize sağlık 💐

    YanıtlaSil
  11. Her detayı özenle okunası seri… maşALLAH

    YanıtlaSil
  12. Göğün yeryüzündeki kapısı ❤️...
    Ziyaret edilesi, özlenilesi,arzulanası Kudüs ❤️...

    YanıtlaSil
  13. İnşallah gitmek girmek de kısmet olur.

    YanıtlaSil
  14. Zalimin saldırmasından belli değil mi zaten Kudüs'ün Kutsallığı, kıymetli olusu... meyveli ağaç taşlanır derdi büyükler. Kudüs'ün maddi manevi meyveleri taşlanıyor şimdi... ve bir gün o taşlar zalimin kendine ok gibi dönecek insAllah.

    YanıtlaSil
  15. Kudüs ümidin kapısı... Müslümanlar üzerindeki umutsuz iklim, kudüs'ü kaybetmiş olmaktan tevekkeli 🤦

    YanıtlaSil
  16. Göğün, cennetin ve ümidin ortak kapısı…. Çok etkileyici emeklerinize sağlık …🤌🏻🌸👌🏻

    YanıtlaSil
  17. Söylenecek çok şey olduğunda susmak en iyi çözümdür. Hz.Meryem e bunu emreden RABBime hamd olsun

    YanıtlaSil
  18. Kudüs, ümidin kapısı....
    Hiç bitmedi ümidimiz.
    Her sabah doğan güneş gibi eminiz, Rabbimiz yeniden islam ile sereflendirecek o Kuddüs şehri...

    YanıtlaSil
  19. Kudüs… Ümidin kapısı! Göğe en yakın yer! Cennete en yakın nokta!

    Göğün, cennetin ve ümidin ortak kapısı…
    Anca bu kadar güzel anlatilabilirdi Kudüs:) Kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
  20. Göğün, cennetin ve ümidin ortak kapısı... Bundan daha net ve güzel nasıl ifade edilirdi bilemedim. ALLAH razı olsun sizden.

    YanıtlaSil
  21. Rabbim hepimize Meryem ümidi versin, gözler şahit değil ama kalpte ümit var...

    YanıtlaSil
  22. Bugün de Kudüs zor durumda gibi gözüksede... Aslında insanlığın kurtuluş ve ümit kapısı ..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder