Öne Çıkan Yayın

Başarı Psikolojisi - DTÖ Seminerler

Kudüs Yazı Dizisi: 18. Bölüm

KUDÜS YAZI DİZİSİ

Kudüs Yazı Dizisi: 18. Bölüm

 

 

Ümmetimden bir topluluk daima hak üzere olacak ve düşmanlarına kesin bir şekilde üstün gelecektir. Allah’ın emri gelinceye dek şiddetli geçim sıkıntısına düşmeleri durumu hariç, muhalefet edenlerin muhalefeti onlara zarar vermeyecektir.”


“Yâ Rasûlallah! Onlar nerededirler?” dediler.


“Onlar, Beyt-i Makdis’te ve Beyt-i Makdis’in etrafındadırlar” buyurdu.


(Ahmed b. Hanbel, Müsned, 27/190, no: 16632; İbn Sa’d, VII. 296)

 

1948 yılında işgalci İsrail Devleti'nin kurulmasıyla Kudüs için belki de tarihinde hiç yaşamadığı kadar zor günler başlamıştı.

 

İsrail, şehri Doğu ve Batı olarak ikiye ayırmış ve Doğu Kudüs'ün tamamını ele geçirmişti. Kudüs'ü ve çevresini yahudileştirebilmek için her yola başvuruyor, şiddettin görülmemiş yöntemlerini icat ediyor, büyük bir öfkeyle müslümanları aşagılayabileceği, onlara zarar verebileceği ve göç etmelerini sağlayabileceğini düşündüğü her şeyi yapıyordu. 

 

Büyük bir iyilikmiş gibi mülteci kampları kurulmuştu. Evleri, adına "yerleşimci" denen hırsız çeteleri tarafından ellerinden alınan müslümanlar, öz yurtlarında mülteci sayılıyor ve bu kamplara yerleşmek zorunda bırakılıyorlardı. İsrail, çevresindeki müslüman Arapları kışkırtmak için elinden gelen her şeyi yapıyordu. 

 

1967 yılında  Arap Birliği, İsrail'e savaş ilan etti. Savaş 6 gün sürdü ve İsrail'in zaferiyle sonuçlandı. Bu altı günün sonunda ABD ve İngiltere'nin açıkça desteklediği İsrail, Eski Kudüs'ün tamamını ele geçirmiş ve topraklarını 4 katına çıkarmıştı. Henüz kimse tüm Ortadoğu'nun kaderinin bu savaşta ne kadar değiştiğinin farkında değildi. 

 

İsrail, ABD ve İngiltere'den aldığı güçle yoluna devam ediyordu. Acı, zulüm ve göz yaşı artık İsrail ile eş anlama gelmeye başlamıştı. Şehrin pek çok yerine koyulan kontrol noktalarında, eli silahlı askerler, halkın her hareketini izliyor ve sudan sebeplerle halka ölüm saçıyordu.

 

Yıllar bu şekilde geçip giderken, zulme sessiz kalmak istemeyen halk, kendi içinde örgütlenmeye ve yapabildiği kadar silahlanmaya çalıştı. Böylelikle gizliden gizliye direniş örgütleri oluşmaya başladı. 

 

1987 yılının Aralık ayına gelindiğinde, Gazze şeridindeki bir kontrol noktasında, bir kamyon müslüman, topluluğun üstüne sürüldü. 4 kişi hayatını kaybederken, artık halkın sabrı taşmış ve bir halk hareketi başlamıştı. 

 

1993 yılına kadar sürecek olan ve yakın tarihte 1. İntifada olarak anılan direniş hareketi, gerçekte Filistinli çocucukların isyanıydı. Peki, neyi değiştirecekti?

 

 

DİĞER KUDÜS YAZILARIMIZ İÇİN LİNKLERE TIKLAYABİLİRSİNİZ;


YAZI DİZİMİZİN TAMAMI


1. BÖLÜM KUDÜS NEDİR?

2. BÖLÜM KUDÜS'ÜN COĞRAFİ KONUMU

3. BÖLÜM KUDÜS'ÜN GÖRÜNÜMÜ VE ÖZELLİKLERİ

4. BÖLÜM İSLAMİYET ÖNCESİ KUDÜS

5. BÖLÜM KUDÜS'ÜN İLAHİ DİNLERDEKİ YERİ


   *****

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Kim Kimdir? Semineri, insan tanıma becerilerimizi geliştirmek ve buna göre iletişimimizi daha kaliteli bir seviyeye getirmek için tasarlanmış özel bir programdır. Bu programda, insanları ve kendimizi daha nitelikli ve detaylı tanıyabilmek için ihtiyacımız olan bilgiler sunulur. 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi İlişkide Ustalık Programı, kolayca anlaşılabilen, hemen hayatınıza alabileceğiniz, faydasını tüm ilişkilerinizde görebileceğiniz ve yine tüm ilişkilerinizde kullanabileceğiniz üst versiyon bir programdır. 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Başarı Psikolojisi Semineri, benzersiz içeriğiyle baştan sona bir strateji eğitimidir. Tüm hayatınızda ve süreçlerinizde kullanabileceğiniz, kolayca anlayıp hemen hayatınıza alabileceğiniz ve faydasını toplamda kat kat görebileceğiniz stratejiler sunar.

*****

 

 

Yorumlar

  1. Çok teşekkür ederiz bu çalışma için...

    YanıtlaSil
  2. Emeği geçenlerden ALLAH razı olsun 🌺

    RABbim kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Dava bilinciyle imani ve insani meselemize sahip çıkabilmeyi RABbim nasip etsin. RABbimin zaferi yakındır elbet, bizler de RABbimizin sebep kıldığı Müslümanlardan oluruz inşaALLAH…

    YanıtlaSil
  3. Bir hareket olayların gidişatını nasıl değiştirdi? Her yaşanılan olayda hayat bizden bir tepki bekler... onlar hareketin kendi içinde sınanırken bizde izlerken verdiğimiz tepkilerle sınanıyorduk...

    YanıtlaSil
  4. İşte beklenilen serii elinize sağlık yine yine güzel bilgilerle donandık🌼

    YanıtlaSil
  5. Dün olduğu gibi bugün de zaman gerçeği ve sahteyi ortaya çıkarıyor. Gerçeği yazan, okuyan, içine alan kim varsa şahitliği kabul olsun🤍

    YanıtlaSil
  6. Hareketin devam etmesi
    Devamını merakla bekliyoruz

    YanıtlaSil
  7. Merakla bekliyoruz ellerinize sağlık. Şahitliğimizi gerçekten yana koyabilmeyi nasip etsin RABBİMİZ.

    YanıtlaSil
  8. RABbimiz bilinçlenmeyi nasip etsin… Vesile olduğunuz için ALLAH razı olsun…🤲🏻
    İnşaALLAH bizde akledenlerden oluruz…

    YanıtlaSil
  9. RAB bimiz razı olsun... Aslında işler nasıl dönüyor? Gerçekte nasıl işliyor? Gerçek ve sahte bilgilerin ayrıştırılmasından pay aldığınız için ALLAH razı olsun... 🤍

    YanıtlaSil
  10. ALLAH razı olsun emeği geçenlerden💕
    RABbim kardeşlerimizin yardımcısı olsun, bizlere sınavımızda doğru tepkiyi vermeyi nasip etsin 🤲🏻

    YanıtlaSil
  11. Herkes hak ettiğini görecek sadece zamanını bekliyor. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Allah her şeyi hakkıyla görendir.

    YanıtlaSil
  13. ALLAH inananların sabrını arttırsın...

    YanıtlaSil
  14. İnşAllah yazının başında ki hak üzerine olan o gerçek topluluk biz olabiliriz :) Çok teşekkürler 💐💐

    YanıtlaSil
  15. Eninde sonunda herkes, istese de istemese de ALLAH’ın hükmüne hizmet ediyor. En nihayetinde bunu bilmek güç veriyor insana. Hamd olsun

    YanıtlaSil
  16. Her bölümü heyecanla bekleyenlerdenim... Müslüman heyecanını ümidini neşesini bitirdiği an biter... Evet her satırı okurken içim acıyor ama ödülünü ALLAH ın vereceğinden emin olduğun bir mücadalede duygusallıga yenik düşmenin anlamı yok... Samimiyetle , sebeplerden keyif alarak mücadeleye devammmm...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder